fotogallery

ANTALYA AKEV ÜNİVERSİTESİNE REKTÖR

05-11 - 2016

Antalya AKEV Üniversitesine Rektör ataması gerçekleştirildi. AKEV’de bir süredir büyük bir titizlik içerisinde devam eden rektör ataması görüşmeleri geçtiğimiz günlerde neticelenmiş ve Mütevelli Heyeti Profesör Doktor Hayati AKTAŞ isminde karar kılmıştı. Yoğun çalışmaların tamamlanmasının ardından Mütevelli Heyeti Rektör ataması için dosyayı Yükseköğretim Kuruluna teslim etti. Beklenen haber YÖK’ten geldi. Prof. Dr. Hayati AKTAŞ Antalya AKEV Üniversitesi Rektörü olarak atandı.

Mütevelli Heyeti Başkanı Selahattin ÇİÇEK “ Kamuoyunun malumu olduğu üzere Antalya AKEV Üniversitesi tesisleşme çalışmalarımız son hızla devam ederken bir yandan da bürokratik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu bağlamda Mütevelli Heyeti tarafından rektör görevlendirmesi için yoğun bir çalışma yürütüldü. Birçok başvuru ve öneri geldi. Her biri birbirinden kıymetli bilim insanları arasından AKEV’i temsil edeceğine inandığımız değerli hocamız Prof. Dr. Hayati AKTAŞ isminde karar kıldık. Artık çalışmalarımızı birlikte yürütüp Antalya AKEV Üniversitesini hak ettiği yere taşıyacağız. Bu vesileyle üniversitemize hayat veren, görüşleriyle katkı sağlayan, yol gösteren Yükseköğretim Kurulu Başkanı kıymetli hocamız Sn. Prof. Dr. Yekta SARAÇ’a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Daha önce de dediğimiz gibi Antalya AKEV Üniversitesi halkın gücüyle kurulan ilk üniversite olarak adını tarihe yazdıracak ve bilimin parlayan yıldızı olacak.” dedi.

PROF. DR. HAYATİ AKTAŞ KİMDİR?

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünü 1982 yılında tamamlayan AKTAŞ, Yüksek Lisansı 1990’da SELÇUK ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi alanında, 1994’te ise aynı üniversitede doktorasını tamamlamıştır. Yurt içi ve yurt dışında birçok makalesi yayınlanan ve önemli çalışmalara imza atan AKTAŞ, son olarak KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİNDE görev yapmaktaydı.

Antalya Akev Üniversitesi

Danışma Ofisimiz: Kültür Mh. 3829 Sokak No:3 Kepez/ANTALYA/TÜRKİYE