fotogallery

Antalya AKEV Üniversitesi Mütevelli Heyeti. Bşk. Selahattin ÇİÇEK'in Mesajı

24-08 - 2015

Eğitimde 52, vakıfçılıkta 28. yıla girerken, neredeyse yarım asırlık bir uğraşıyı özetlemek hayli zor olsa da ana başlıklar halinde kurumumuzu anlatmak isterim..

Vakıfçılık, hele de yaşadığımız çağda, zor bir iştir. Sürekli çalışma, sürekli üretme, büyük amaçları hayata geçirme, sosyal sorumluluk sahibi insanlara ulaşma; bireyci bir toplumda, vakıfların toplumun ortak eseri olduğunu anlatma gerçekten zordur.

AKEV ailesi; zor işleri başarmak, çocuklarımıza ve gençlerimize sağlam bir gelecek hazırlamak, insanımıza gerçek anlamda hizmet etmek için mesaide sınır tanımayan bir anlayışla çalışıyor. Eminiz ki kurumumuzun yaptığı çalışmalar bir gün, eğitim bilimcilerin, eğitim tarihçilerinin, sosyologlarının araştırma konusu olacaktır.
AKEV'liler; sıfır bütçeyle, imeceyle, dayanışmayla, inançla ve ancak yaşayanların algılayabileceği bir çalışma aşkıyla dev eserler yaratmışlardır.

Eğitim yolculuğunda, henüz ilk basamaktayız. Antalya Üniversitesi; hayalimiz, sevdamız ülkemize ve insanlığa hizmet aşkımızdır. Antalya Üniversitesi de diğer tüm AKEV eserleri gibi imeceyle kurulacak ve tüm Antalyalıların ortak eseri olacaktır. Antalya Üniversitesi tüzel kişilik kazandığında, eğitim yolculuğunda, yepyeni ve kalıcı bir basamağa tırmanmış olacağız.

AKEV; bizim yaşam biçimimiz, uğraşımız, idealimizdir. İmeceyle, anaokulundan üniversiteye kadar çağdaş eğitim kurumlarını eksiksiz olarak hayata geçirdiğimizde büyük bir mucizeyi hayata geçirmiş olacağız. Ömrümüzden uzun ideallerimiz var. Çocuklarımız için ilimizin ve ülkemizin geleceği için, dünya bilimine katkı için, gönlü eğitimden, güzel bir gelecekten yana olan herkesten yardım, destek ve katkı bekliyoruz.

İlimizin, ülkemin ve dünyanı, AKEV gibi kurumlara çok ihtiyacı var. Kurumumuzun 51 yıldır ilimize, ülkemize yaptığı katkıların herkes tarafından bilin, karanlıklarla savaşan mum olduk. Yasa ve yönetmelikler çerçevesinde, Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda, bilimin ışığını aramaya devam ediyoruz. AKEV, bugünlere olağanüstü bir mücadele ve tarife sığmaz bir emekle gelmiştir.

Sosyal sorumluluk hisseden her kişiden, kurumdan, ilgi ve destek bekliyor, bundan sonraki yazımı Antalya Üniversitesi kitapçığına yazmayı hayal ediyorum. Kitabı hazırlayan, emek harcayan yayın kuruluna bir kere daha teşekkür ediyorum.

Bu vesileyle, Mütevelli Heyetimize, üyelerimize, hayırseverlere, sivil toplum kuruluşlarına, yerel yöneticilerimize, başarılı bir dönemi daha yüz akıyla kapatan idarecilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize, öğrencilerimize, çalışanlarımıza, kısacası AKEV için taş koyanlara, çive çakanlara da teşekkür ediyor, 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında, büyük bir heyecanla, eğitim sevdasıyla, öğrenme aşkıyla buluşmak üzere, saygılarımı sunuyorum.
Antalya Akev Üniversitesi

Adres: Kadriye Mah. Celal Bayar Cad. No:5-6 Serik/ANTALYA