fotogallery fotogallery fotogallery fotogallery fotogallery fotogallery

MÜTEVELLİ HEYETİ KAMPÜSTE

28-12 - 2015

Antalya AKEV Üniversitesini açılış heyecanı sardı. Antalya Kültür ve Eğitim Vakfının kurucusu olduğu Antalya AKEV Üniversitesi Mütevelli Heyeti ikinci toplantısı çalışmaların son hızla sürdüğü kampüste gerçekleşti.

Toplantı öncesi yapımı süren binaları inceleyen heyet, karşılıklı fikir alış-verişinde bulunarak inşaat çalışmalarının hızlandırılması gerektiğinde görüş birliğine vardı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Avukat Hasan SUBAŞI’nın yönettiği oturumda Mütevelli Heyeti Başkanı Selahattin ÇİÇEK gelinen son aşama hakkında bilgiler verdi. Antalya AKEV Üniversitesinin hizmete başlayabilmesi için yapılması gereken çalışmaları özetleyen ÇİÇEK, bürokratik-akademik ve teknik konuların yanı sıra rektör görevlendirme ve öğretim elemanları istihdamı konusunda da bilgiler aktarıp çok çalışılması gerektiğini belirtti. ÇİÇEK “Hedefimiz, arzumuz en geç 2016 Mart ayında şu anda içinde bulunduğumuz 1 nolu binamızı eğitim-öğretime hazır hale getirmek ve 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılında öğrenci kabulüne başlamak. Öğretim üyelerimizin kalacağı lojmanlarımız hazır. Bu lojmanları gerek yurt içinden gerekse yurt dışından gelecek akademisyenlerimizin kullanımına tahsis edeceğiz. AKEV’in ruhuna dünya görüşüne uygun bir rektör görevlendirilmek istiyoruz. Bu isim öncelikle danışman olarak görevlendirilecek ardından mart ayında rektör olarak görev yapmaya başlayacak. ” dedi.

Selahattin ÇİÇEK “Kuruluşu ve felsefesi itibariyle dünyada bir ilk olacak Antalya AKEV Üniversitesi için birçok alanda desteğe ihtiyaç duyuyoruz. Antalya kamuoyunun ve hayırseverlerin katkılarını bekliyoruz. Mevcut kısıtlı kaynaklarla bugünlere kadar gelebildik. Bir bina, bir kütüphane, bir salonun yapımını üstlenecek hayırseverler var şehrimizde. Hepimiz onlara ulaşarak gençliğe, bölgeye, insanlığa ve bilime büyük hizmetlerde bulunacak Antalya AKEV Üniversitesini anlatmalıyız.” diyerek sözlerini tamamladı.

Antalya Akev Üniversitesi

Adres: Kadriye Mah. Celal Bayar Cad. No:5-6 Serik/ANTALYA