Rektör Prof.Dr. Kamile PERÇİN AKGÜL Antalya AKEV Üniversitesi'ni Anlatıyor

İletişim ve sahne sanatları alanlarında profesör olmamın yanısıra; disiplinlerarası donanımın gücüne duyduğum inançla profesörlük ardından tamamladığım klinik psikoloji yüksek lisansıma ek olarak henüz devam etmekte olan sosyoloji lisans eğitimimle de insanı çok değişkenli yaklaşımla çözümleyebilme şansı yakalayabilmiş olduğumu düşünüyorum. İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığı, Haliç Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanlığı ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü ve Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı görevlerinde bulundum. Halen Antalya AKEV Üniversitesi Rektör’ü olarak görevime devam ettiğim süreçte, üniversitemizin Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanlığını da yürütmekteyim. “İletişim Dans ve Beden Dili” adlı bir kitabımın yanısıra tamamlanmak üzere iki kitap çalışmam daha bulunmaktadır.

Antalya AKEV Üniversitesi’ne rektör olarak atandınız. Henüz yeni bir süreç ama AKEV Üniversitesi’ni bir de sizden dinleyelim. Neler var burada?

Henüz ilk Meslek Yüksekokulu öğrencilerini mezun etmiş yeni bir eğitim kurumu olmanın yüksek heyecanıyla yapılanma sürecimizi nitelikli kadromuzun da özverileriyle daha özen ve dikkatle yürütmekteyiz. Üniversitemiz eğitim öğretimine üç fakülte ve bir meslek yüksekokulu kapsamında beş bölüm ve altı program ile devam etmektedir. Bölge ekonomisinin başat aktörü olan turizm sektörünün ihtiyaçlarını da göz önüne alarak içinde bulunduğumuz çağın gerekliliklerine uygun eğitim anlayışını benimseyerek, kaynaklarımızı, öğrencilerimizin erişimine sunduk.

Yeni eğitim öğretim döneminde bu yıl üniversiteli olan öğrencilere neler söylemek istersiniz?

Birer “genç yetişkin” olarak tanımlayabileceğimiz öğrencilerimizin, geldikleri bu yol ayrımında kendilerini çok yönlü olarak geliştirme bilinciyle hareket edebilen; bireysel gelişimleri kadar ülke gereksinimlerine ilişkin çözüm odaklı yaklaşabilen, eleştirel bakabilen çalışkan bireyler olarak yetişmelerinin önemini vurgulamak isterim.

Sizin öğrencilik döneminizle, şu anki dönem arasında benzerlikler ve farklılıklar neler?

İki dönem arasında, öğrenci sorumlulukları açısından benzerlikler olmasına karşın; öğrenciye sunulabilen fiziki, sosyal ve teknolojik olanaklar açısından pek çok farklılık olduğunu ve bu dönemin öğrencilerinin daha şanslı olduklarını söyleyebilirim.

Kayıt yaptıracak ya da okuduğu üniversiteyi değiştirecek öğrenciler neden Antalya AKEV Üniversitesi’ni tercih etmeli?

Akademik kaygılarla sektörle akademi arasında gittikçe büyüyen uçurumun artık kapanması gerekliliğine vurgu yapan stratejimizle, sektör gereksinimlerini karşılayabilen mezunlar verme idealimiz ve bu yönde sağladığımız olanaklar çerçevesinde, benzeri duyarlılıkları taşıyan öğrencilerin aradıkları nitelikleri genç ve dinamik kadromuzla yakalayabilecekleri için Antalya AKEV Üniversitesi’ni tercih etmeleri gerektiğini düşünüyorum.

Girişimciliğin üniversite ve üniversiteliler açısından önemi hakkında neler söylersiniz?

Küresel boyutta varlık gösterebilmenin ön koşulu kapsamında dijital yerli olarak nitelediğimiz genç beyinlerin girişimci ruhla biçimlendirebilecekleri projelerinin özellikle genç hedef kitle üzerindeki etkinliği olduğunu düşünüyorum.

Gençlerin hayatlarının bu en güzel dönemlerini daha da güzelleştireceğini düşündüğünüz üç altın öğüt nedir?

1. Bilgiyi keşfetmek ve içselleştirebilmek,
  2. Kendini keşfetmek,
  3. Teknolojinin araç olduğunu unutmamak ve ona araç olmamak.

Son olarak “Burada en büyük hayalim bunu gerçekleştirmektir.” dediğiniz bir projeniz var mı?

Bilgiyle zenginleşmiş, üretmenin mutluluğunu keşfetmiş, kendini ve kültürünü tanıyan, sorumluluk sahibi, uluslararası düzlemde Ulu Önderimiz’in emanetini başarıyla geleceğe taşıyabilen gençler yetiştirmekten daha büyük bir proje düşünemiyorum.